17 Mart 2011 Perşembe

Hacettepe Üniversitesi Tercih Edelim mi?

Gönderen Hazan Çıtlak zaman: 23:17
Bu soruyu ben sorduğumda iş işten çoktan geçmişti. Benden sonraki arkadaşlara yardımcı olmayı kendime borç bildim.(niye biliyorsam?) Ben bu yazıda hacettepenin pek de bilinmeyen daha doğrusu Ankara'da yaşamayanlar için pek de bilinmeyen yönlerini açıklayacağım. Umarım bi faydam dokunur.

       Arkadaşlar hacettepe beytepe ve sıhhıye olmak üzere iki kampüsten oluşur. Sıhhıye kampüsü kızılaya yürüyerek 15 dk mesafededir. Ayrıca 5 dakika uzaklıkta sosyete pazarı vardır ki arayıp da bulamadığınız şey yoktur bu adının niye sosyete olduğunu anlayamadığım pazarda. Bu kampüste sağlıkla ilgili fakülteler bulunur. Aslında kampüs demek de içimden gelmiyor niye mi? Kampüs deyince insanın aklına böyle çimenlerin üstüne uzanmış ders çalışan öğrenciler alan gelir yani en azından benim öyleydi taa ki buraya gelene kadar. Burası bir hastane ve çevresindeki fakültelerden oluşuyor. Çevrede 3 tane daha hastane var ambulans sesini siz düşünün. Buradaki insanların yüzde 80i beyaz önlüklüdür.(benim içimi bunaltıyorlar) ayrıca bu beyaz önlüklülerde hiç anlayamadığım bir brujuva yanı vardır.

      Gelelim beytepeye. Beytepe sanırım ankara merkeze bağlı olan en uzak kampüs. Eskişehir yolu üstünde Odtü Bilkent ve sonra Beytepe bulunur. Buraya ulaşım genelde ego denilen ilkel yük taşımacılığı araçlarıyla sağlanır. Bu egolara binen insanlar balık istifi şekline gelirler ancak şöför amca bu duruma hiç bir zaman inanmaz. Daima arkaya döner ve 'ilerleyelim sağlı sollu yanaşalım' der. (bir gün bu şöför amcaları artı gökçek amcayı bu araçlara yolcu olarak bindirmek istiyorum). bu yolculuk süresi 50 dk ila 90 dk arası değişir nasıl demeyin ben hiç anlamıyorum. Ayrıca ulaşım için Beytepe dolmuşları da vardır ama egodan tam 75 kuruş pahalı olması talebi azaltıyor. Ulaşımdan sonra beytepeden şöyle bir bahsedelim. Bakınca hakkaten kampüs dediğiniz yerdir taa ki atk güvenlik elemanlarını görünceye kadar. Her yerdedirler. Daima kimlik kontrolü halindedirler. Gördükçe insanın okuldan kaçası gelir. Sıhhıyenin burjuva kimliği kadar beytepenin proleterya kimliği vardır.( hergün iki kampüse gidip gelen birisi olarak sanki şehir hatta ülke değiştirmişim gibi geliyor.) Beytepenin ayrıca siyasi olaylarda gurula söylemeliyim Odtüyle çok sıkı bir ilişkisi vardır.

    Hacettepenin iki kampüsünde de yüzme havuzu bulunmamaktadır.(artık liselerde bile var yuh!) öğle ve akşam aynı yemekler çıkar. Hazırlıkların tamamı beytepededir(benim bunu öğrenmem okula gelmeden 3 gün önce oldu). Sosyal yönden kulumuz malesef pek de gelişmiş değildir. Bir çok topluluk bulunmasına rağmen kafanıza uygun ve aktif olanı bir arada bulmanız bayağı bir güçtür. İşte böyle arkadaşlar hacettepe kısaca... Eğer sizi sıkmayacağımı bilsem yazacak o kadar çok şey var ki üniversitemle ilgili. Ama bu soruyu soran insanlara özel üniversiteleri burslu olarak düşünmelerini önerebilirim. Ama tabi sadece bi öneri gelene kapımız hep açık. mutluluk dolu bir gün dilerim arkadaşlar:)

5 yorum:

Hakan Akay dedi ki...

İlkel taşıma aracı konusunda haklısın ama yemeklere laf etme bizim odtü den daha iyi ve daha ucuz yemekleriniz :)

hazan dedi ki...

bizim okulumuz sizinkinden daha ii işte bak öğrencisini daha çok düşünüyoooo:)

Hakan dedi ki...

Havuzu unuttum bizde iki havuz var açık kapalı :)

hazan dedi ki...

bizde olimpik havuz var ama gizli kimseye söylenmiyooo:)

Adsız dedi ki...

Akademisyen olmak istemeyen birine Hacettepe İngilizceyi mi önerirsin Türkçeyi mi

 

Bir Garip Doktor Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea