5 Mayıs 2011 Perşembe

Darağacında Üç Fidan...

Gönderen Hazan Çıtlak zaman: 20:02
  Yüreğimizin derinliklerine kök salmış bir çınardır kavgamız
  ummana ulaşmak için coşkunca
  yatağına sığmadan akan ırmaktır sevdamız
  Deniz'in, Yusuf'un, Hüseyin'in bileklerine kelepçe düşmüş
  Mahir'in o dağ yüreğine tarifi imkansız sızılar
  bağrına saplanan hançerdir boyunlarımıza yağlanan urgan
  ölüme sayılan günler özgürlüğü sayılsın diye
  düştü yola mahir, bastı tetiğe...
     Yarın 6 mayıs... Bundan tam 39 yıl önce 6 mayısın ilk saatlerine Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan Ankara Merkez Kapalı cezaevinin bahçesinde idam edildiler. 3 gencecik fidanı iğrençce katledenler sandılarki unutulurlar, hatırlanmazlar. çok yanıldılar... biz hiç unutmadık onları. ışık oldular yol oldular bizlere. emperyalizmle faşizimle savaşmayı öğrettiler bize. Marşlar şiirler öğrendik onlardan. bağıra bağıra, haykıra haykıra söylüyoruz şimdi. Deniz 25, Yusuf 25, Hüseyin 23 yaşındaydı. onlar gençliklerini yaşamak gezip eğlenmek yerine kendilerini Bağımsız Türkiye'ye adadılar. Düşünmediler asla yollarından dönmeyi.

           Deniz son mektubunda babasına şöyle der:"İnsanlar doğar büyür yaşar ve ölürler... Önemli olan çok yaşamak değil, yaşadığı süre içinde, fazla şeyler yapabilmektir. Bu nedenle ben, erken gitmeyi normal karşılıyorum. Ve kaldı ki, benden önce giden arkadaşlarım, hiçbir zaman ölüm karşısında tereddüt etmemişlerdir. Benim de etmeyeceğimden şüphen olmasın. Oğlun, ölüm karşısında aciz ve çaresiz kalmış değildir.Bu yola bilerek girdi. Sonunda da bu olacağını biliyordu. ..."

         Yusuf'un son mektubu ise:  "...bugüne kadar davama olan inancım sarsılmamıştır.sehpaya gidene kadar da en ufak bir sarsılma olmayacaktır. ben halkımın kurtuluşu ,türkiye’nin tam bağımsızlığı için savaştım.sizler beni tanıyorsunuz.bir yıldan beri bu bir avuç sömürücüler,vatan satıcıları,isbirlikçiler elindeki bütün imkanlarla bizi dışardan yardim gören, beyinleri yıkanmış,vatan haini,dışardan emir alan,bölücü,diye tanıtmaya ve halkımızdan bizi koparmaya çalıştılar.bu bir avuç azınlığa göre vatanseverlik :vatan satmak, yabancılarla işbirliği yapmak, nato’yu ve amerika’yi savunmak ,6. filoyu ağırlamak, milyonlarca köylünün geçimi olan haşhaş ekimini elinden almak,işçinin grev hakkini engellemek,amerika’ya ve emperyalizme hizmet etmektir. biz bunlara karşı çıktık.bunun için biz vatan haini, onlar yurtsever oldular. bizi bu mücadeleden dolayı, güya adil mahkemelerinde yargılayan ve yine adil kurumları eli ile asacak olanlar bilmelidirler ki . biz halkımızın kurtuluşu ve türkiye’nin bağımsızlık mücadelesi uğruna şerefimizle bir defa öleceğiz.bizi asanlar şerefsizlikleri ile her gün ölecekler.."

           Ülkemizde emperyalist güçlerin oyunu gittikçe artıyor. ülkemiz parça parça satılıyor. özelleştirme diye devletin elinde hiç bir şey kalmadı. hacılar hocalar bizi yönetir oldu. Ulu önder Atatürk'ün ilkelerini hiçe sayar oldular.ergenekon balyoz dediler okumuş aydın kesimi topladılar. o da yetmedi bir şeyler yapılması gereken öğrencileri ezmeye sustumaya kalktılar. panzerlerle makinelilerle girdiler kampüslere. cemaatçi misin 'yok' o zaman sana ygs cevapları yok. artık bazı şeyleri sakalma gereği bile duymuyorlar. insanlar tutuklanırım korkusuyla ağızlarını açamaz oldu. işte ülkemiz bu durumda ama biz susmayacağız, durmayacağız, korkmayacağız. Denizlerin açtığı yolda yürüyeceğiz...

DENİZ… YUSUF… HÜSEYİN… 

o gün erken doğdu kıpkızıl güneş
altı mayıs günü üç darağacı
dağların başında tutuştu ateş
altı mayıs günü üç darağacı

toplandı katiller okundu ferman
dalgalandı deniz, kükredi arslan
çoktan bu ölüme hazırdı inan
altı mayıs günü üç darağacı

çorak topraklarda tohum saçtılar
ne korktular ne kavgadan kaçtılar
gülerek ölüme kucak açtılar
altı mayıs günü üç darağacı

son bir defa haykırdılar dünyaya
devam edin devam edin kavgaya
cellat tekmeyle vudu sehpaya
altı mayıs günü üç darağacı

zamanıyım kırılacak bu çarklar
zulüm yok olacak kurtulur halklar
asırlar geçsede anılacaklar
altı mayıs günü üç darağacı


                                                                                                              

0 yorum:

 

Bir Garip Doktor Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea