18 Nisan 2012 Çarşamba

Dr. Ersin Arslan

Gönderen Hazan Çıtlak zaman: 14:52
         Türkiye de doktorluk mu? aklı olanın yapacağı şey değil. hekimlik bir meslek değil yaşamdır. normal bir meslek saatlidir. sabah gidersin akşam çıkarsın. senelik izin alırsın. doktorsan iş değişir. sabahın köründe gidersin. evet akşam çıkarsın ama her şey bir telefona bakar. gece 3 4 5 hiç fark etmez. bir kaza vardır kalkar gidersin. izin mi o da ne? tatile çıkmana bir gün kala hasta gelir durumu ağırdır. hastaneye yatırırsın. hadi şimdi sıkıyorsa bırak git. bizimki meslek değil demiştim. vicdan...
        ne yazık ki bu vicdan hastada ve hasta yakınlarında yok. saygısızlığı, nankörlüğü bir kenara bıraktım artık can güvenliği bile yok ki doktorların. dün akşam 17 yaşındaki bir genç 30 yaşındaki kalp damar cerrahını bıçaklayarak öldürdü. ne kadar kolay değil mi söylemek? peki yaşamak? 6 yıl en ağırından bir üniversite  hayatı., lanet TUSa hazırlanmak için çırpınma, üstüne 5 veya 6 yıl asistanlık, uykusuz geceler de cabası. peki ne için? çoğunuz para diyor değil mi? tamamen yanılıyorsunuz. bende tıp fakültesine başlamadan önce öyle düşünüyordum. ama öğrendiğim tek şey varsa o da doktorluk para için yapılacak meslek değil.
       parayla neyi alamayız biliyor musunuz? zamanı... dünyanın en zengin insanı olsan da bütün parayı saçsan da gençliğini geri getirebilir misin? peki o zaman insan gençliğini parayla harcar mı? tıp okumak gençliği harcamaktır. sorduğum soruya gelince çoğu hekim tıp fakültesini saygınlık için seçer. bir kısmı da kutsallığı için. ama bizim ülkemizde ne kutsallık kaldı ne saygınlık. oy toplamak için hükümetin sağlık politikasıyla doktorlar günah keçisi oldu. ve işte sonuç ortada. daha yeni evli, küçük bir çocuğu olan ve kim bilir ne planları olan bir hekim hunharca katledildi. bunu yapan veya azmettiren insanlar yarın öbür gün hastalanınca yine doktorun kapısını çalmayacak mı? üzgünüm ama bu toplum doktorsuz kalmayı hak ediyor. yarın grev var. bakalım ne olacak?
       doktor Ersin Arslan'a Allahtan rahmet diliyorum. eğer bir an önce müdahale edilmezse doktor Arslan son kaybımız olmayacak.

0 yorum:

 

Bir Garip Doktor Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea